נתחי לברק ושומר ביוגורט ורימון
שימו לב כמה פשוט לבשל דגים. את הדג קונים כבר מפולט וכל מה שנותר הוא להניח אותו על רצועות שומר ולפזר מעל את הרוטב.
מצרכים: (4 מנות)
- 4 פילטים של דג לברק
- 2 יחידות שומר פרוסות
- מלח ופלפל
מרינאדה
- גביע יוגורט עיזים 3% שומן
- חצי כוס יין לבן יבש
- 4 כפות רכז רימונים
- חצי כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עירית)
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות דבש
קישוט
- חופן גרגירי רימון
- כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- ערבבו את כל חומרי המרינאדה.
- תבלו את הלברק במלח ופלפל והשרו אותו במרינאדה כחצי שעה.
- חממו תנור ל 180 מעלות
- הניחו על תבנית את השומר הפרוס וצקו עליו את הדגים עם הרוטב ואפו כ15 דקות.
- שימו מנת פחמימה על צלחת וצקו מעל את הדג והשומר עם מעט רוטב
- קשטו במעט רימונים ופטרוזיליה קצוצה